Medová kuchařka

inspirujte se našimi recepty
z českého medu a stáhněte si
ZDARMA MEDOVOU KUCHAŘKU

Medova Kucharka
Medova Kucharka

Rychlý kontakt: 604 466 115 / obchod@darekzmedu.cz

web

MEDMORAVIA
VČELAŘSKÁ STANICE RAJHRADICE

Váš košík 0 Kč 0

O medu

Koláč na podzimní chmury

15. 09. 2017

Podzim se nám ohlásil opravdu citelně - s posledním prázdninovým dnem jako by skončilo i léto a teplé počasí. Tu a tam ještě slunce hřeje, ale jsme na prahu období, kdy je dobré průběžně prohřát tělo pořádným jídlem.

Zahřejte se dobrým jídlem

Existují suroviny, které mají doslova zahřívací schopnosti a v chladných dnech bychom si měli dopřávat extra nášup! Dnes vám přinášíme recept, který je těmito zázračnými ingrediencemi doslova nabitý (v receptu jsme vám je označili zeleně).

Samozřejmě je to recept medový, protože med zvyšuje obranyschopnost organizmu, tak ať jsme vybaveni na podzimní boj s bacily. A protože brzy vypukne dýňová sezona, bude to zároveň recept dýňový. Pokud koláč ozdobíte vhodnými proprietami, můžete se s ním před dětmi blýsknout na halloween. Navíc je tak jednoduchý, že vám mohou v kuchyni pomáhat…

Ať se vám dílo povede!

Dýňový koláč

1 šálek tekutého medu, šálek oleje, 4 vejce, 1 - 2 šálky na kostičky nakrájené dýně, trochu cukru, lžíce citronové šťávy, sklenka rumu (nebo tresť), 3 šálky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 - 2 lžičky skořice, špetka muškátového oříšku, šálek rozinek a sekaných oříšků.

Všechny ingredience promícháme a poté upečeme v plochém pekáči vymazaném a vysypaném moukou. Zprvu pečeme prudce, po 15 minutách teplotu snížíme a ještě asi půl hodiny pečeme.

 

Dobrou chuť a mějte se medově.

Na výpis článků